Vuokko: kylmä/lämmin

Tein muistaakseni (miten minulla voi olla näin hatara pää) viikonloppuna kirppikseltä hämmentävän löydön: hameen, joka on kauhean epäkäytännöllisen mittainen, ja jonka kuosi on tarkemmin ajateltuna aika kaamea. Kun sain pestyä sen, kiskaisin sen ylleni ja katsoin edelleen hämmentyneenä peiliin. Eihän se mikään kallis hame ollut, mutta ihmeessä miksi ostin sen vaatekaappini täytteeksi. Sitten kokeilin taittaa sen.


Hyvä etten heittänyt kärrynpyörää! VOI RIEMU. No, olenkin aina tykännyt rumankauniista kuoseista. Siitä tulee lyhennettynä niin nätti. Ja kun vielä keksin, että sen väreihin sopii täydellisesti tuo oranssi neule, ajatus kunhan ennen kesää ehtisi lyhentää muuttui muotoon: missä välissä ehdin kotiin mahdollisimman pian ompelemaan. Tjaa, lämpimäksi vaatteeksi en ehkä sanoisi, mutta muutamat sukkahousut ja iloista mieltä niin kyllä se siitä. Sävyt ainakin ovat lämpöiset.


Sää oli se kylmä. Tänään oli penkkarit, ja toisen vuoden lukiolaisena, eli tuttavallisemmin uutena wanhana, sain kohmeisena ripustella ties mitä lakanoita abien rekkoihin ja kannella kavereita ulos pakkaseen. Ei siinä, oli hauskaa. Ja tuossa vieressä on vastatäytetty karkkipurkki, kokonaan jonkun toisen kustantamana.
Ja kävin siellä kampaajalla, hyvältä näyttää. Huomenna juhlatunnelmissa.

Kommentit

Suositut tekstit