Repa & Lily: kahvintäyteiset pikkujoulut

Heipatihei taas! Vietettiin vikkonlopulla extreme- pikkujouluja hyvällä kaveriporukalla!

Olipa kerran neljä ystävätärtä nimeltään Repa, Lily, Freija ja Maya. Eräänä päivänä he päättivät järjestää yhteiset pikkujoulut Lilyn uudessa yläkerran kämpässä (missä on keittiöt, vessat ja kaikki!) ja kun h- hetki koitti, kaikki olivat innostuneita tulevasta viikonlopusta. Perjantaina ystävykset kävivät kebabilla ja jouluisessa kirkossa räkättämässä väsyneinä, ja lopuksi he päättivät katsoa vielä elokuvankin. Maya ja Lily nukkuivat Lilyn uudessa hienossa levitettävässä sohvassa ja Repa ja Freija valtasivat Lilyn punkan.
Seuraavana aamuna Lily päätti keittää kaikille hienot lattemukilliset espressopannulla, mutta voi sentään! Aikaa ei ollut kulunut edes paljoakaan, kun kuului kauhistuttava räjähdys keittiöstä, missä Repa parhaillaan oleskeli. Espressopannu päätti ilmaista mielipiteensä ja räjähti, jonka takia Lilyn liesituuletin sai vakavia vammoja.



Illalla Ystävättäret valmistivat yhdessä juhla-aterian; Freija ja Maya tekivät mehevän kreikkalaisen salaatin, Lily valmisti herkkupastaa ja Repa teki herkullista kinuskikastiketta jäätelöannoksia varten.

Freija asetteli hienosti servetit lautasille ja Repa kaateli ahkerasti laseja nurin. Maya hihitteli iloisena.
Ja nyt juhlat alkavat! Kaikki ovat Lilyn äidin tekemästä mehusta hieman hiprakassa ja odottavat nälkäisinä, että salaatti tuodaan pöytään!



Freija jäi haaveilemaan haaveellisena katsellen kaukaisuuteen, mitähän hänellä oli mielessä? Eikä hän ollut vielä patonkiinkaan ehtinyt koskea.



Kun salaatti tuotiin pöytään, repa hyökkäsi kuin raivoisa härkä sen kimppuun. Hän oli katsos hyvin nälkäinen siihen aikaan.






Kun ystävykset olivat syöneet itsensä täyteen, Lily valmisti upeat jouludrinkit skoolaukselle. Ne sisältävät päärynäsiideriä, mehutiivistettä, sitruunamehua, mantelilastuja ja hienoa sokeria reunoilla.



Ilta skoolattiin alkaneeksi!

Viettäessään iltaa, ystävykset kuuntelivat niin jouluaiheista musiikkia, kuin Elvistä, Paul Ankaa ja Buena Vista Social Clubia. Freija toi myös kauniita ja nostalgisia joululauluja.













Sitten illan odotetuin ohjelmanumero: lahjojen avaaminen! Kukaan ystävyksistä ei meinannut pysyä housuissaan tässä vaiheessa. He olivat hakanneet pienen kuusen aikaisemmin päivällä ja koristelleet sen hienoksi.






Repalta lily sai iki-ihania lattelaseja! Lily kiitti Repaa iloisesti.



Ilta oli pitkä ja lopulta kolmen aikaan aamuyöllä ystävättäret nukahtivat yksi toisensa jälkeen ruususuneen.
Seuraavana aamuna aurinko paistoi ihanasti ja oli kova pakkanen. Lily keitti ystävilleen onnistuneet cappuchinot ja pian he päättivät lähteä yhdessä lumotulle eväsretkelle suuren metsän läpi jääjärven rantaan. Kaikki pukeutuivat hyvin lämpimästi, mutta silti alkukantaisesti hameisiin ja sukkahousuihin (keskimääräinen kerrosten lukumäärä: 8) He pakkasivat termospulloon glögiä ja sulattivat pakkasesta pullia.
Ja niin he lähtivät matkaan!



Kaikki olivat hyvin innostuneita ja iloisella mielellä, kunnes ystävykset saapuivat roihuavan kosken rantaan. Freija loitsi oikeaoppisesti mahtisanat kosken jäädyttämiseksi ja astui sitten jäälle. Mutta voi ei! Koski oli liian voimakas ja ovela; se hyökkäsi Freija-paran kimppuun ja suisti hänet veteen. Freija pääsi viime hetkellä karkuun vesivirran kauheaa voimaa ja päätti järkyttyneenä palata Lilyn kotiin vaihtamaan kuivat vaatteet ennen kuin pakkanenkin aloittaisi kirpeän hyökkäyksensä.






Päätimme vaihtaa suunnitelmaa; koski oli liian voimakas meille, joten leiriydyimme metsän ja kosken välissä olevalle pienelle aukealle. Pian Freijakin palasi takaisin nyt kumpparit jalassa, ja Maya tuli niin iloiseksi, että pyörähteli pari samba-askeltakin.



Lily hyökkäsi heti suklaapatukan kimppuun ja Freija keräili voimiaan takaisin pullan avulla.






Repa ja Lily tekivät iloisina aurinkotervehdyksen tanssien ja hyppien.






Pikkuhiljaa kasvot alkoivat jäätymään pakkasessa joten, ystävykset venytyttivät viisaina kasvolihaksiaan.



Ystävättäret olivat yksimielisiä siitä, että glögi maistui taivaalliselta siellä keskellä korpea.






Repa päätti vielä filosofoidakin ja vallan säikähti, kun tajusi, miten iso maailma onkaan!



Mutta lopulta Maya jäätyi pystyyn ja ystävysten oli aika purkaa leirinsä ja alkaa raahautumaan kotia kohti läpi synkän ja pimeän metsän.









Ja he kaikki - Repa, Lily, Freija ja Maya - elivät pikkujoulunsa onnellisina loppuun asti.

Kommentit

katriparka sanoi…
"liesituuletin sai vakavia vammoja"

vähän hihittelin täällä!
näytätte ihan sellasilta veikko-liisa eräjärviltä noissa retkikuvissa! pelottavaa :o

voisin ehkä kommentoida jotain ihan järkevää jos jaksaisin mutta nyt väsyttää.
Tiia Tuulia sanoi…
hehhee, kiitokset kommentista, ystävillä oli oikein mukavaa aikaa :D

T: Repa & Lily
Anonyymi sanoi…
Hyvä kun mie(Freija) puutun tuosta viimeisestä kuvasta :D ja elin jossain muualla onnellisena vissiin, ehkäpä siellä veden alla :D (hukkuin).
Tiia Tuulia sanoi…
Niin, tai sitten olit niin iloisella tuulella, että lentelit taivaalla meidän yläpuolella ;D
Anonyymi sanoi…
En ymmärrä blogianne. Se on omituinen.
Susa sanoi…
Mietin kovasti jotain vastaväitettä mutta en keksinyt

Suositut tekstit